Genealogie van Zon, van Son, van der Son, Sonmans, Sonnemans, Sonnius, Broekhoven.
11 feb 2022: Dringende video-oproep van canadese militair naar collega´s in leger en politie om NU voor de eigen bevolking te kiezen!  Amid so much hate, a clot-shot brings Russia & the West together. A Kremlin-backed pharma firm is registering AstraZeneca's clot-shot in Russia  Interview with Bob Moran, ex-politiek cartoonist van de Britse Telegraph over persoonlijke dilemma´s.  Steun aan boeren en kleine zelfstandigen om te overleven is zeker ook eigenbelang van burgers!  Farmers Defence Force

Zoeken naar personen

Zoeken naar personen

Zoeken op achternaam: ZONDER voorvoegsel, jokers (het %-teken) sterk aanbevolen! Bijvoorbeeld: Val%k%b%r% als u naar Valckenborch zoekt.
Als u het veld achternaam (niet hoofdlettergevoelig) heeft ingevuld, toets dan Tab om naar het volgende veld te gaan.
Druk op de knop 'Query verzenden' of toets Enter om de zoekactie te starten.
Vul hier de achternaam in:
Voornaam (niet verplicht): Vanaf geboortejaar (aanbevolen):

Persoonsnr 22115 Stamvader JEAN DE MAHI 1665 DEN BOSCH Relatiecluster_1
Achternaam Mahie de Grez-van Boxtel en Liempde Stammoeder GERARDA LEMMENS 1785 DEN BOSCH Relatiecluster_2
Overige_namen Vader Johannes Henricus Mahie 1802-1871 Naamgenoot
Voornaam Jacoba Adriana Maria Gertrudis Moeder Geertruida Antonia Cornelis van Son 1809-1876
Beroep_bijzonderheden 1e_partner Johan Marie Hendrik Joseph Hendrik Joseph de Grez 1837-1910 4e_partner
Relaties_bijzonderheden X Johan Marie Hendrik Joseph de Grez, zn v Henricus Ferdinandus de Grez en Emilia Josephina P.m. de Roy van Zuydewijn. 2e_partner 5e_partner
Data_persoon Jacoba Adriana Maria Gertrudis Mahie de Grez-van Boxtel en Liempde, dr v Johannes Henricus Mahie en Geertruida Antonia van Son. Geb. 1843. Overl. 1917. 3e_partner 6e_partner
Geboortemaanddag 0 Overlijdensmaanddag 2 Rechte_afstamming 0
Geboortemaand 0 Overlijdensmaand 5 Speciaal 0
Geboortejaar 1843 Overlijdensjaar 1917 Niet_publiek 0
Geboorteplaats Plaats_overlijden Ginneken en Bavel Man 0
Geboorteprovincie Provincie_overlijden
Geboorteland Land_overlijden Bron
Aard Bron Omschrijving
BEZIT villa Valkrust te Ginniken Jhr. Mr. Jan Marie de Grez was getrouwd met Jacoba Mahie en erfde in 1902 het landgoed van zijn oom. Hij gebruikte het lange tijd als zomerverblijf.
BEZIT villa Valkrust te Ginniken Na zijn dood in 1910 werd de villa door zijn vrouw ingrijpend verbouwd en voor permanente bewoning ingericht. De jaren daarop zou er veel gebeuren rond villa Valkrust. Jacoba Mahie werd een groot weldoenster voor het Ginneken.
BEZIT villa Valkrust te Ginniken Het was even zoeken naar een nieuwe bestemming voor villa Valkrust…
BEZIT villa Valkrust te Ginniken In december 1916 legateerde mevrouw de Grez-Mahie het landgoed Valkrust aan de door haar eerder in het leven geroepen ‘Stichting St.-Laurensgesticht’.
BEZIT villa Valkrust te Ginniken Op 17 februari 1917 legateerde ze bovendien een perceel weiland gelegen tussen Bouvigne en Valkrust. In het kasteel Bouvigne woonde een neef van haar man, Leo de Bruyn.
BEZIT villa Valkrust te Ginniken De aankoop van het stuk grond was mede bedoeld om het uitzicht vrij te houden. Na het kort daarna overlijden van de Ginnekense weldoenster werd villa Valkrust, nu met de Stichting St.-Laurensgesticht als eigenaar,
BEZIT villa Valkrust te Ginniken in 1920 ingericht en in gebruik genomen als “Eerste klasse herstellingsoord in een boschrijke omgeving voor R.K. meisjes tot vijftien jaar uit den gegoede stand”. Maar de toestroom van de meisjes uit deze doelgroep viel flink tegen.
BEZIT villa Valkrust te Ginniken Valkrust werd in 1921 opnieuw ingericht, nu voor het huisvesten van pensionaires. In de jaren dertig, we komen nu in onze tijd, organiseerde de Katholieke Jeugdvereniging onder leiding van pater Frencken
BEZIT villa Valkrust te Ginniken vaak godsdienstige manifestaties op het landgoed met volgens de annalen deelnemersaantallen tussen de 1000 en 1600 personen.
BEZIT villa Valkrust te Ginniken De Tweede Wereldoorlog brak in 1940 uit en moeder-overste van het Laurensziekenhuis (de aanduiding gesticht was uit de tijd) schreef op 8 september 1944 in haar dagboek dat: ‘De Duitsers drie kamers in de villa vorderden,
BEZIT villa Valkrust te Ginniken alsmede de garage (het koetshuis)’. Na de oorlog werd in villa Valkrust van 30 oktober 1944 tot 25 juni 1946 een commandopost van het Engelse leger ondergebracht.
BEZIT villa Valkrust te Ginniken Toen die was vertrokken moest er voor de villa opnieuw een nieuwe bestemming worden gezocht
BEZIT villa Valkrust te Ginniken De restauratie en herinrichting van villa Valkrust kostten een vermogen…
BEZIT villa Valkrust te Ginniken Maar eerst moest er een flinke oorlogsschade van 17.337 gulden worden hersteld, aldus de gegevens van het Zuid-Nederlandse Expertise- en Inspectiebureau.
BEZIT villa Valkrust te Ginniken Het vermoeden bestaat dat bij het bepalen van de schade in die dagen al lang gekoesterde wensen mede een rol hebben gespeeld. Want ziedaar, een paar maanden later, op 27 oktober 1946
BEZIT villa Valkrust te Ginniken wordt villa Valkrust in gebruik genomen als een fraai, modern en keurig ingericht kinderziekenhuis, als een officiële dependance van het tegenover gelegen Laurensziekenhuis.
BEZIT villa Valkrust te Ginniken We citeren opnieuw uit het dagboek van moeder-overste uit die jaren: “Er is de laatste tijd heel wat getimmerd, gemetseld en geverfd.
BEZIT villa Valkrust te Ginniken De vloeren zijn met nieuw linoleum belegd en de parketvloeren zijn als nieuw hersteld. Alle ramen zijn nu ook van glas voorzien. Het ziet er dan ook weer keurig uit.”
BEZIT villa Valkrust te Ginniken Vanaf 1953 wordt er geen noemenswaardig onderhoud meer gepleegd aan de villa. Het was eind 1976 dat de laatste bejaarde uit de villa is vertrokken.
BEZIT villa Valkrust te Ginniken Maar een verkoop kwam niet tot stand. Reden daarvoor was wellicht omdat in maart 1982 het ziekenhuisbestuur werd herinnerd aan het testament van mevrouw de Grez–Mahie uit 1915.
BEZIT villa Valkrust te Ginniken Daarin waren diverse beperkingen opgenomen voor de verkoop van de villa. Ook werd een sloopvergunning door de Rijksdienst voor Monumentenzorg en de gemeente Breda afgewezen.
BEZIT villa Valkrust te Ginniken De villa bestond uit drie kelderruimten, waaronder een grote wijnkelder. Op de parterre bevonden zich vijf grote kamers, een serre, een keuken, een bijkeuken en een werkruimte. Op de eerste etage waren vijf grote kamers en een badkamer.
BEZIT villa Valkrust te Ginniken Op de zolderetage bevonden zich ook zes kamertjes voor het personeel. Villa Valkrust werd vanaf 1981 door het Laurensziekenhuis verder gebruikt voor opslag van overtollig meubilair. Ginneken zag met lede ogen aan dat de villa en het omliggende park
BEZIT villa Valkrust te Ginniken al snel in een deplorabele toestand vervielen. De monumentale bomen langs de oprijlaan tussen de villa en de Ulvenhoutselaan werden gerooid om plaats te maken voor een amateuristisch aangelegd parkeerterrein.
BEZIT villa Valkrust te Ginniken Het grote smeedijzeren toegangshek van de toegangspoort werd ‘geleend’ door een specialist van het ziekenhuis en een van de twee stenen zuilen bij de ingang werd omver gereden.
BEZIT villa Valkrust te Ginniken 4. In 1995 brandde de villa af. Er restte slechts een ruïne, omringd door een grote wildernis in plaats van een park dat was gedegradeerd tot magazijn en een uitlaatplaats voor honden.
BEZIT villa Valkrust te Ginniken 5. Door langdurige inspanning van de Dorpsraad Ginneken en de toenmalige wethouder J. Ratting werd de villa volledig hersteld. Ook het park werd flink onder handen genomen en gerenoveerd.
BEZIT villa Valkrust te Ginniken In 1772 herdoopte een nieuwe eigenaar, koffieplanter Cornelis Valk van Aalst in ruste, de villa en het park in ‘Valkrust’. Het park wordt nu door de gemeente Breda beheerd.
BEZIT villa Valkrust te Ginniken 3. Bouvigne met de Grote Hoeve en de Wijngaard (Valkrust) te Ginneken in 1621 door Lips. (Zuiden boven.) GAB, B&G 1962-158.
BEZIT villa Valkrust te Ginniken Aan de Ulvenhoutselaan te Ginneken ligt een park met daarin het 18e eeuwse landhuis met de naam 'Valkrust'. De geschiedenis gaat terug tot 1557 en het huis ...www.deoranjeboom.nl/jaarboek.htm
BEZIT villa Valkrust te Ginniken Bibliografische gegevens QR code for Valkrust Titel Valkrust Auteur F. A. Brekelmans gepubliceerd 1981 Lengte 14 pagina's
OVERLIJDEN Stadsarchief Breda te Breda, BS Overlijden Archief van de ambtenaar Burgerlijke Stand Ginneken en Bavel, Bron: boek, Periode: 1917, Ginneken en Bavel, 4 mei 1917, Overlijdensregister 1917, aktenummer 58 Overlijden op 2 mei 1917 te Ginneken en Bavel: Vader Johannes Henricus Mahie. Moeder Gertrudis Antonia van Son. Overledene (vrouwelijk) Jacoba Adriana Maria Gertrudis Mahie. Relatie Johan Maria Hendrik Joseph de Greg