Genealogie van Zon, van Son, van der Son, Sonmans, Sonnemans, Sonnius, Broekhoven.
11 feb 2022: Dringende video-oproep van canadese militair om NU voor de eigen bevolking te kiezen!  Amid so much hate, a clot-shot brings Russia & the West together. A Kremlin-backed pharma firm is registering AstraZeneca's clot-shot in Russia  Interview with Bob Moran, ex-politiek cartoonist van de Britse Telegraph over persoonlijke dilemma´s.  Steun aan boeren en kleine zelfstandigen om te overleven is zeker ook eigenbelang van burgers!  Farmers Defence Force

Personen in stamlijnen

Personen in stamlijnen

Tijdlijn    Tijdlijn in tekst    Tijdlijn in tekst (compleet)  
Persoonsnr 35334 Stamvader Jan van Breen 1515 Antwerpen Relatiecluster_1
Achternaam Breen Stammoeder Relatiecluster_2
Overige_namen van Vader Naamgenoot
Voornaam Jan Moeder
Beroep_bijzonderheden 1e_partner Kathelyne Piggen 1520 4e_partner
Relaties_bijzonderheden X Kathelyne Piggen, dr v Godevaert Gijsbertsz Piggen en Johanna van Breusegem. Kind: Gillis X Claesken Jacobs Boudaen. 2e_partner 5e_partner
Data_persoon Jan van Breen, zn v en . Geb. ca 1515. NB: (geb. ca 1500) Adriaen Dircksz van Breen, zijdelakenkoper, heeft in 1540 als leerling aangenomen: Jacques van de Walle (geb. ca 1520). 3e_partner 6e_partner
Geboortemaanddag Overlijdensmaanddag Rechte_afstamming 0
Geboortemaand Overlijdensmaand Speciaal 0
Geboortejaar 1515 Overlijdensjaar Niet_publiek 0
Geboorteplaats Plaats_overlijden Man 1
Geboorteprovincie Provincie_overlijden
Geboorteland Land_overlijden Bron
Zoon Gilles Jans van Breen 1540 1e_partner Claesken Jacobs Boudaen 1545 2e_partner
Aard Bron Omschrijving
ALGEMEEN ELISABETH DE VRIENT, van Antwerpen, weduwe van FRANCHOIS NAUWE, tr. 19-04-1597 met JAN VAN BREEN, van Roosendaal.
ALGEMEEN 515. Sö Juli i632 Maria van Breen, welke de dochter is van wijlen Jan van Breen en wijlen Margerete van der Cammen, dochter van wijlen Franchoys van der Cammen
ALGEMEEN http://www.dekoningvanspanje.be/geschiedenis.html In 1558 werden de zeven huizen, het steegje en de binnentuin gekocht door de Antwerpse koopman Michiel van Breen, en vormden vanaf dan één eigendom (“Coninck van Spaignen” te Antwerpen).
ALGEMEEN http://www.dekoningvanspanje.be/geschiedenis.html (Michiel) Van Breen was assistent van de Duitse koopman Melchior Schetz, opperschatmeester van de Stad Antwerpen en agent van de Staten Generaal te Antwerpen. Later vertegenwoordigde hij ook zijn broer Balthasar Schetz, heer van Hoboken.
ALGEMEEN peeter peeterssoon t s herwouters, winckelier van alderhande sijdelakenen, overleden te Basel in 1574, en Elisabeth van Breen, overleden te Antwerpen ca 1578.
ALGEMEEN het verzoek van Chrestien Serwouters (1636) voor de opname in de nederlandse adelstand, op basis van bewezen diensten door Serwouters voor de Oranjes (o.a. bouw van de burcht in Orange).
ALGEMEEN Bernaert Lunden en zijn vrouw Kattarina van Sichem, dr v Christoffel van Sichem en Catalijn Serwouters (directe voorouders - 13 generaties). Verkoop inboedel 1625: 1 v/d kopers: Adriaen van Breen..
ALGEMEEN doop registers Austin Fryars Londen Johannes Van Breen f. Hans, 1576 Thomas Van Breen f. Hans 1583 Jonas Van Breen f. Hans, 1585 Susanna Van Breen f. Jan, 1588
ALGEMEEN 22-7-1579 Het stadsbestuur van Antwerpen besluit (op basis van een door Willem van Oranje gemaakt plan) om het fort Lillo te versterken. Daarmee worden de fortificatiemeesters Adriaen van Breen en Francois van Lemens belast.
ALGEMEEN DANIEL VAN BREEN, ‘SCHRIFTSNIJDER’ TE AMSTERDAM, EN BEVERWIJK Die Anthony van Breen was in 1578 in Dordrecht geboren als zoon van Gillis, in 1602 hier als kassier en kantoorknecht in dienst gekomen van Dirk van Os en in 1609 getrouwd met zijn volle nicht Marie van Breen.
ALGEMEEN DANIEL VAN BREEN, ‘SCHRIFTSNIJDER’ TE AMSTERDAM, EN BEVERWIJK Zij was in 1575 nog in Antwerpen geboren als dochter van Guilliam van Breen en Clara Bodaens. Marie zou in 1649 sterven, Anthony in 1652.
ALGEMEEN DANIEL VAN BREEN, ‘SCHRIFTSNIJDER’ TE AMSTERDAM, EN BEVERWIJK ...Cornelia al overleden en haar broer Daniel gaf consent voor het huwelijk met Lambert van Tweenhuysen. Oom Anthony en moeie Marie assisteerden resp. bij de huwelijkse voorwaarden en de ondertrouw.
ALGEMEEN DANIEL VAN BREEN, ‘SCHRIFTSNIJDER’ TE AMSTERDAM, EN BEVERWIJK Of de grootouders van Breen van de bruid in Hoorn nog in leven waren, zoals in 1619 bij de ondertrouw van hun dochter Sijntje in Amsterdam, blijkt niet. Hun broer en zwager Guilliam, die al in 1595 hier woonde, stierf in 1617
ALGEMEEN Lijsken Jans Teyts, jongedochter uit Den Bosch, die met haar ouders in Haarlem was komen, wonen, trouwde op 12 januari 1592 met Gillis van Breen, vrijgezel uit Antwerpen, zoon van Daniel van Breen.